Vlak voordat rockband de Kling hier aan hun definitieve opnames begint vertelt zangeres Lotte over haar verwachtingen en vorderingen tot nu toe.

‘Wij kwamen hier met nummers en ideeën, die we graag hier verder wilden uitwerken. Mijn doel was bezig te gaan met de opbouw, spanningsboog, refrein, arrangement, etc. Toen we hier in Macon aankwamen bleek dat de focus meer lag op opnemen. Schrijven kunnen we thuis ook wel, hier hebben we door alle pro’s en studenten veel meer mogelijkheden. Ons doel is nu om aan het einde van de week drie nummers heel goed neer te zetten. Dinsdag hebben we geëxperimenteerd met producers Pim van de Werken en Yuri Landman. Pim heeft alles live opgenomen en erg vuil en vunzig gemaakt. Het ging wel iets te ver, maar dat was ook de bedoeling. We hebben er goede ideeën uit kunnen halen. Ook heeft hij een lied van ons veranderd in arrangement, waar we veel van geleerd hebben. Yuri heeft ons juist de andere kant van het opname proces laten zien: alles laag voor laag (dus eerst de drums, dan de bas, etc.) en experimenteren met bijzondere instrumenten.’

‘Onze vaste producers deze week, Martin en Luuk, zijn erg coachend. Dat hebben we soms ook wel nodig. Wij zijn gewend om altijd 110 % te geven en zijn eigenwijs en kritisch. Daarom verdwalen we soms in details. Zij helpen ons focussen op de kern. Ook denken ze erg goed mee over onze sound, waar we zelf nooit echt hard aan gewerkt hebben. Normaal gesproken zetten we gewoon alles hard en is het goed. Nu zijn we in het proces om onze sound beter te definiëren, hopelijk hebben we daar na Band In A Barn tastbaar resultaat van in de vorm van goede opnames. Een goede ervaring is het voor de Kling nu in ieder geval al.’