Producer / engineer Hans Jong van Young Music heeft een woonkamer omgebouwd tot een ‘one-take’ studio, waar hij de hele week akoestische tracks van Band in a Barn deelnemers en crew opneemt. Hans verklaart: ‘Ik wil graag tot de essentie van een liedje komen, de muzikant in z’n blote kont. Het helpt bands en artiesten om te ontdekken of een liedje goed is of niet: als het overeind blijft in deze uitgeklede setting kun je er alles mee doen. Iedereen die iets met muziek doet is welkom om ideeën uit te komen proberen. De ‘one-takes’ zijn onbewerkte, pure opnames van een song van kop tot staart. Dus zonder autotune en andere hulpmiddelen.’

De eer om de eerste twee liedjes op te nemen viel ten deel aan ondergetekende. Het begon ietwat onwennig, daar ik van huis uit geen zanger ben en weinig vocale studio ervaring heb. Gelukkig is Hans een fijne, meelevende producer en kwam uw verslaggever snel los. Vervolgens liet stoere man Martijn van Spankeren horen dat hij heel veel meer in zijn mars heeft dan enkel het heftigere werk; prachtige liedjes, goed gitaarwerk en een volle stem. Updates uit de studio, audio en video volgen zeer binnenkort!

Joris Postulart