De rest van de wereld staat even stil…nou ja, ‘even’. Drie kwartier lang gebeurt er in de hele wereld even niets. Behalve hier, in Ferme de Macon. De sfeer is er goed in gebracht. De grote, ongezellige plafondschijnwerpers staan uit en vanuit alle kamers zijn gezellige sfeerlampen gehaald. Na een dagelijkse update met filmpjes en foto’s begint het hoofdprogramma.

Hunting the Robot's huiskamersessie

Hunting the Robot treedt op


Hunting the Robot trapt af met een akoestische performance van drie nummers. Ze zijn niet ouder dan 16 jaar, maar de kwaliteit en de power die ze hier tonen raakt me in hart en ziel. Vooral de briljante stem van Elvin raakt een gevoelige snaar bij me tijdens het nummer ‘Carnival’.

Coltrane laat zien iets meer ervaren podiumbeesten te zijn en zoeken meer de interactie op. “Zo zijn we begonnen, met zijn tweeën, in mijn huiskamer.” Het zijn weer de lange uitschieters die me het meest aangrijpen. Djin lijkt ook zelf een beetje geëmotioneerd te raken bij het nummer wanneer hij een keer overslaat. Geen foutje in mijn ogen, maar een prachtige toevoeging.


Michel Live VJ

Michel geeft een live videoperformance


Tijdens de optredens blijk ik ogen te weinig te hebben om alles te aanschouwen. Michel geeft ook nog eens een briljante live videoshow weg, met bij de muziek passende beelden.

Coltrane's Huiskamersessie

Coltrane's Huiskamersessie