Cinq Croniq - Jordy

Met een heel klein katertje vanochtend opgestaan. Maar dat mag Cinq Croniq niet deren om weer een dagje hard aan de slag te gaan.

Na een stevig ontbijt begonnen we met het aanpakken van het nummer Monkey’s, wat al best een vorm gegoten was maar waar toch nog wat dingen aan ontbraken. Producer René had al gauw wat mooie ideeën om van het nummer een beter “balletje” te maken…oftwel, het verhaal beter rond te krijgen. De energie was goed en al voor de lunch hadden we een mooie opname te pakken waar we verder mee konden werken. Na de lunch (die wederom weer stevig was) gingen werken aan het nummer…ehm, tja…dat nummer had eigenlijk nog geen titel, maar omdat het 210bpm (dat is dus, ja….behoorlijk snel) was met scheurdende gitaren en gabber beats, kwamen we op de werknaam “aux raus”.

Ook hier merkten we dat we in een goede flow zaten want het nummer kreeg al gauw een betere vorm. Ook hiervan een mooie opname gemaakt waar wij verder mee kunnen.

‘s Avonds aten we heerlijke tiramisu, lasagne en soep! Nu aan het after diner tripje met een lekker rood wijntje. Moe maar voldaan van de dag en alle nieuwe ideeën. Nu nog een laatste avond sessie, werken aan Freeze ‘nd Defrost. Blijkt dat in al onze nummer ongeveer 10 ideeën voor nieuwe nummers zitten. Kill your darlings is dan ook een beetje het devies van deze dagen.

We hadden eigenlijk niet een bepaald doel toen we ons inschreven voor Band in a Barn, maar ik kan zeggen dat we al wel heel tevreden zijn met wat we er al uitgehaald hebben.

- Cinq Croniq