Cinq Croniq - Rens

Na een lange rit, kwamen wij zaterdagmiddag aan in Macon. Wij waren ingedeeld bij producer René, gitarist van de band Cooper en engineer Tom. Het introductieproces duurde kort, want beide personen waren al bekend bij de band, uit de Haagse en Amsterdamse band-scene. Wij hadden twee nummers ingestuurd, waaraan we wilden werken en deze waren goed beluisterd door zowel producer als engineer, waardoor er al een hele rits ideeën klaar lagen voor de arrangementen.

Na een korte rondleiding en het uitladen van de spullen, begonnen we al vrij snel aan ons eerste nummer, Jacket. Dit nummer was bij ons een beetje weggezakt, omdat wij (en het publiek) niet erg enthousiast meer waren over dit nummer. Na het aanpassen van gitaar-, synth- en drumarrangementen begon het nummer al veel meer te leven en het enthousiasme stroomde terug. Drie en een half uur en meerdere opnames later, waren we het unaniem eens dat het nummer nu af was.

Na het avondeten, lieten wij onze laatste single, Big Ideas, horen en daar hadden Tom en Rene meteen ook ideeën over. Er werd besloten dat zij aan het nummer zouden werken, zonder de band erbij. Dit om nieuwe oren te laten luisteren, wat grote veranderingen inbracht in het nummer. Ook daar waren we het mee eens en gaan we absoluut mee verder, terug in Amsterdam.

- Cinq Croniq