Hunting the Robot

Hunting the Robot


Daar bij dat stukje van ‘Pa da dum tets tets tjuk’ zou ik eerder kiezen voor ‘Pa da dum dum tets tjuk tets’. Dat is gewoon net iets dynamischer zo na dat stukje met ‘Kadoem daf beng sjalala sjalalie doem daf’ denk ik.” Wat er bedoeld wordt gaat volledig aan mij voorbij. Iets over het stukje na de ‘break’. De dertienjarige drummer (Lloyd Usidame) van Hunting the Robot neemt het echter feilloos over. De rest van de band speelt in op alle ‘dum’ ‘da’ en ‘tjuk’ en het enige wat mijn oren bereikt is geweldige muziek. Dat het hier om een band gaat die midden in een creatief proces zit en niet één die een al uitgebracht nummer staat te spelen, gaat mijn pet ver te boven.

Ook bij de heren van Coltrane is het drumstel niet noodzakelijk om ideeën uit te leggen. Ook hier is ‘Pa’ en ‘Dum’ genoeg. Daar kan ik echter niet langer dan 10 minuten blijven. Niet omdat de muziek zo vreselijk is, verre van zelfs, maar een drummer die lekker hard op zijn snaredrum slaat in een ruimte van 15 m2 heeft snel een aanslag op je oren. De rest van de band heeft daar klaarblijkelijk geen last van. Zonder oordopjes staan ze de hele dag rond het drumstel te rocken.


Coltrane

Coltrane


Een verdieping lager dreunen alle USB poorten uit de computerkasten en proberen twee kleine boxjes het drumgeweld van boven te overstemmen. Verder is het stil op het getik van toetsenborden en het gezoem van videotapes na.

Buiten verhuist Twee Ons richting een afgelegen appartementje. Zelfs de vier rappende heren hebben last van de door de villa galmende muziek. Gehuisvest op hun nieuwe plek barst ook daar de muziek echter weer los. De versnelde poëten ‘spitten die shit’ alsof het niets is en goochelen met woorden onder begeleiding van strakke beats.


Twee Ons

Twee Ons


Cinq Croniq, de band die Twee Ons verjaagd heeft met hun drums en synthesizers, speelt ondertussen de hele zaal (20 m2) plat. De kamer die ze bezetten is vol gezet met geluidsdempende kamerafscheidingen. Deze verhinderen echter niet de interactie tussen de bandleden. Tijdens het spelen maakt de toetsenist Jens een gek gezicht richting drummer Leon die al spelend in lachen uitbarst.


Cinq Croniq

Cinq Croniq


Er is nog geen volledige dag voorbij, maar alle bands, engineers en producers zijn al met volle overgave bezig. Elke dag zal er een nieuwe stap vooruit worden gemaakt. Waar iedereen aan het einde staat weet niemand. Dat het geweldig wordt is nu al zeker.