In oktober 2008 heeft BelieveIsADoubt meegedaan met Band in a Barn.  Dat dit een geweldige ervaring is geworden voor hen als band.  Fons Herder van A Liquid Landscape vertelt hieronder verder .

“Hoe de mug een olifant werd.”

“Toen we met Believeisadoubt afreisden naar de heuvels in het zuiden om daar week opgesloten te zitten met muziekfreaks, hadden we geen idee wat ons te wachten zou staan. Drummer Coen had contact gehad met Wim Kuper en aan de telefoon had deze voor ons onbekende man erg vriendelijk en betrouwbaar geklonken. De somma van duizend euro was dan ook zonder enige twijfel overgemaakt en het was pas toen we onderweg waren dat de mogelijk rampscenario’s ons door het hoofd begonnen te spoken.

Gelukkig werd bij onze aankomst bij ‘de barn’ alle twijfel weggenomen door de gezellige, muzikale chaos waar we in terecht kwamen. Het voelde meteen vertrouwd. In de dagen die volgden bleek deze sfeer ook nog eens omgezet te kunnen worden in een professionele, productieve werksfeer. Met coaches, producers en engineers werd hevig gesleuteld aan onze nummers. Een hele stap voor een band die normaal gesproken nooit iemand laat meeroeren in de pannen in onze keuken.

Het was pas een paar maanden later dat het effect van het duwen en trekken aan onze songs door begon te dringen. Elke song was namelijk helemaal uitgekristalliseerd en het viel ons op dat er vier totaal verschillende nummers waren opgenomen. Alsof je een verzamel-cd afspeelt met vier nummers van vier verschillende bands. Dit was voor ons het bekende teken aan de wand. De maanden die volgden hebben we alles geschreven wat in ons opkwam, van zoete pop via ruige riffs terug naar dromerige, prog-rock. Hieruit werden vervolgens onze persoonlijke favorieten gekozen en onze nieuwe sound was geboren: A Liquid Landscape.


Ik durf oprecht te zeggen dat het ‘band in a barn’ project in feite de katalysator was voor onze grote metamorfose. Een week lang opgesloten zitten met mensen die echt iets over muziek te zeggen hebben kan erg verhelderend werken. In onze situatie heeft het zelfs geleid tot een hele nieuwe fase en ik weet zeker dat ik voor mijn hele band spreek als ik zeg dat we daar nog elke dag de vruchten van plukken.”

Kijk voor meer informatie over de band op www.myspace.com/aliquidlandscape

A Liquid Landscape – June Fifth from Lex Vesseur on Vimeo.