Band in A Barn XL 12 tm 19 Februari 2010

Na  Hunting The Robot uit Den Bosch,  Coltrane uit Den Haag en  Twee Ons ! uit Enschede volgt nu Cinq Croniq uit Amsterdam.

Gedurende 1 intensieve week zullen muzikanten, producers, engineers, schrijvers, instrumentalisten op 1 locatie terug gaan naar de essentie ; het maken van muziek en het uitwisselen van inspiratie. Het onderzoeken van muziek, tracks, arrangementen, experimenteren en toewerken naar het verdiepen van het bestaande materiaal. Mocht je je nog willen opgeven wees er dan snel bij ; er zijn nog enkele plaatsen voor producers en engineers zie www.bandinabarn.com of deze andere blog-post voor meer info.

Een van de deelnemers over Band in A Barn ; “Ik hoop dat de hemel enigszins in de buurt komt van Band in A Barn !”. Meer quotes?  klik hier ! Voor hilarische Filmpjes van een van de Crewleden & Ableton Whizz-kid Jakob van de Water : klik hier !

Cinq Croniq in Paradiso bij Live XSCinq Croniq | MySpace Music Videos

Cinq Croniq komt uit Amsterdam, bestaat nu bijna twee jaar en maakt heavy elektrorock. Deze eerste mini-cd is eigentijds en origineel. De zang van Leonoor van Piggelen is opvallend en gaat verschillende kanten op. Op hippe nummers als Ideocrazy en Einstein moet je vanwege haar stemgeluid een beetje denken aan The Wee Pappa Girl Rappers (eind jaren ‘80, begin jaren ‘90), maar deze dame staat natuurlijk in ’n heel andere tijd en atmosfeer met veel elektronica en dat maakt het bijzonder. De leadzangeres klinkt op Mysophobia als het moderne zusje van Kate Bush wanneer ze zuiver en hoog uithaalt. Testdriver en Nightrider roepen associaties op met Madonna. Maar dan wel met deze kantekening dat Leonoor haar stemgeluid op het podium waarschijnlijk stukken beter zal klinken. En dat is best een compliment te noemen. Haika Nanninga – Live XS 19 januari 2009

We zijn blij dat we Cinq Croniq kunnen verwelkomen in België aankomende februari. Het belooft zo een spetterende editie te worden !