Tijdens Band in A Barn 2009 was er op maandagavond de “Back to Basics” avond. Hierbij waren gasten met hart en passie voor de kern van muziekproductie en de magie van het proces uitgenodigd om informeel samen te komen op onze project locatie. Deze avond was een onverwacht succes.

Voorafgaand aan B2B was er al het bezoek van producer Maurice Bom aka Mouse en maandag middag de aankomst van De Apen en Hippopotamus bands uit respectievelijk Amsterdam en Rotterdam. Voorafgaand aan het diner was er al veel uitwisseling tussen de muzikanten en de gasten die arriveerden.

Het uitgebreide diner gaf veel gelegenheid tot verdere gesprekken en interactie. De brandstof bestond uit een kalfs chipolata worstje met een jelly van granaatappel en peper, een amandine salade met huisgerookte regenboog forel enĀ  rucola salade, saffraan risotto met garlic tiger prawns en als nagerecht artusi tiramisu.

Na het diner was er een luistersessie van het reeds opgenomen materiaal en inspirerende nabespreking door de bands en producers engineers die toelichting gaven op het proces van de afgelopen dagen.

Met een aantal van de gasten zullen wij van Band in A Barn de komende weken kijken naar verdere mogelijkheden van het project o.a. Koen Willem Toering had hiervoor waardevolle suggesties. Concreet zal dit vorm krijgen door een brainstormsessie eind November, waarbij een aantal gasten van de B2B avond betrokken zullen worden.

Ondertussen waren ook ander gasten bezig met het vooruitblikken naar de editie van BiaB februari 2010. In februari zullen we opnieuw een “Back To Basics” Avond inplannen en we hopen dat we daar dezelfde en nieuwe gasten mogen verwelkomen!!