Dearworld, – Coming Close (audio fragment)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Leadzanger en gitarist Robin Borneman:

Wij lopen nu met onze band Dearworld naar de laatste minuten van het project ‘band in a barn’, en stappen zometeen enigzins bedroefd, maar ook meer dan voldaan in de auto..

De laatste paar dagen waren geweldig. Als band hebben we het meest leerzame project denkbaar beleefd, als mensen hebben wij hier veel nieuwe vrienden gemaakt. We hebben een tweetal songs van begin af aan onder de loep genomen, geknipt, herschreven en verbeterd met onwijs goede producers en engineers.  De samenwerking verliep enorm goed. Zo’n proces brengt natuurlijk gezien de beperkte tijd altijd wat stress met zich mee, en samen hebben we dat goed opgevangen. Iedereen had zijn eigen rol, de begeleiding was geweldig, het eten smaakte altijd naar meer en met zijn allen kropen we steeds dichterbij de eindstreep, die alsmaar kleurrijker en professioneler vorm begon aan te nemen.

Nu hebben we alle partijen op de band staan. 1 nummer is mixklaar en het andere is onderweg. Wij zullen dit de komende tijd alsnog met elkaar gaan voltooien, en natuurlijk zijn er plannen binnenkort weer te ontmoeten, maar dan zonder muzikale druk. Gewoon als vrienden.

Band in a Barn crew luistert naar Dearworld, – Coming Close

Het nummer dat hier in snippetvorm te beluisteren is heet ‘Coming Close’. Het was oorspronkelijk aanzienlijk langer, saaier, had een iets andere tekst en was net wat anders ingevuld. Tijdens de opnames kwamen we samen op geweldige nieuwe ideeen (voornamelijk van de andere jongens, aangezien wij onze oren hadden stukgeluisterd op dit nummer) De tweede dag hebben we alles ingespeeld en gedubt. Gisteren heb ik zelf de zangpartij ingezongen en ook dit ging snel en goed. De kritiek die werd geleverd op uitspraak en lyrics waren altijd gegrond, en tijdens het opnameproces hing er dan ook altijd wederzijds respect in de lucht, wat ervoor  gezorgd heeft dat de songs nu naar een hoger niveau zijn getild.

Wij zullen altijd blijven terugdenken aan dit weekend. Veel beleefd, veel lol gemaakt, hard gewerkt met datgene dat we het liefste doen, met mensen die ons nu nauw aan het hart liggen, en ons oprecht en goed hebben geholpen.

Tot de volgende keer?

Groetjes, Robin Borneman