Dearworld, is een electro/rock groep uit Oss, Utrecht en Tilburg. In 2008 spoelt Dearworld, aan wal. Geboren uit vier vrienden en geïnspireerd door rock en elektronische muziek varen zij nu hun eigen koers. Soundingenieur en bassist Eev Doomernik en technodrummer Ron Helvoirt smeden een nieuw zwaard uit oud ijzer wanneer zij hun liefde voor verwoestende elektro combineren met hun organische vaardigheden. Hierin betrekken zij toetsenist Huub van Loon, die studeert aan het Conservatorium Rotterdam en furore maakt als veelgevraagd live- en sessiemuzikant. Laatste schakel is Robin Borneman, een singer/songwriter met geengageerde en filosofische lyrics, die meer impact hebben dan de zaterdagkrant. Samen vormen zij de ronde boeg die de ijsschotsen van de grenzen verplettert. De muziek van Dearworld, vindt zijn weg langs havens van Soulwax en Trentemoller tot Radiohead en Tom Waits. Met hun eigenzinnige en dansbare, organische elektro-rock blazen zij het publiek al sinds hun eerste optredens meedogenloos uit de schoenen en waren zij daarmee al snel het hoogtepunt op kleine festivals. Dansbaar, zeker! En altijd met een peilloze diepte en het krachtige woord van hoop. Deze eenheid met een veelzijdig eigen geluid vormt een grote belofte voor de toekomst. Check www.myspace.com/dearworldmusic voor audio en video fragmenten http://dearworld.hyves.nl/.

Tijdens Band In A Barn werkt DearWorld aan een tweetal Tracks om verder onderzoek te verrichten aan het ontwikkelen en verdiepen van hun nieuwe sound:

  • Symmetry
  • Coming Close

Joost de Glopper: Producer
Hans Jong: Engineer
Rob Hermans: Engineer
Jacob Van de Water: Creative Sound Enginering

De uitgebreide set-up van dear world is tijdens de eerste dag met 1 microfoon opgenomen. Dit om de aandacht van het technische naar het muziekinhoudelijke te laten verschuiven. Op zondag is uitgebreidere opbouw en soundcheck gedaan termijn tegelijkertijd sounds en elementen uit de tracks zijn uitgewerkt om later bij de opnames in te brengen.