Van te voren hadden we geen duidelijk idee wat het zou worden, er waren nog geen concrete opnames en het was redelijk mysterieus.

Wat we meteen zagen was een kans om samen te werken met mensen die met ons het materiaal konden oppikken en konden meenemen. Bij het aankomen was er een korte voorstelronde en het klikte eigenlijk meteen op sociaal gebied. De eerste avond hebben we opnames geluisterd die we inspirerend vinden en zo was er uitwisseling over klank en welke richting we op wilden.

Die avond hebben we met 1 mic een opname gemaakt om van de eerste track een indicatie te krijgen van de vorm en daarna hebben we deze opname nageluisterd en het nummer verder uitgewerkt om voor zondag te weten waar we ons in de productie op zouden richten. Zondag middag hebben we een paar opnames gemaakt die goed zijn.

Het voelt super goed, om er zo mee bezig te zijn. we leren onderling veel van het proces, zowel als band en we merken dat er in de samenwerking tussen de producers / engineers een team / rolverdeling is die goed werkt. Aan de ene kant is het vreemd om andere mensen te zien die met onze muziek bezig te zijn. Aan de andere kant is het een eer en het is erg goed geregeld. Het voelt als een vakantie met een mooi proces dat we in het oog houden, dat ook nog iets op zal gaan leveren.

We hebben nu al afspraken gemaakt over na deze week voor verdere samenwerking. Ik kijk mn ogen uit, ook omdat we zelf van de technische kant van opnames minder verstand hebben en omdat we de opbouw en samenwerking op deze manier in een productie zien, waardoor dingen veel logischer worden.

We zijn bezig met wat we het liefste doen. je vergeet door de plek ook even dat je een baan hebt en de omgang gaat haast vanzelf / op gevoel. en we zijn nu al enthousiast over het resultaat dat na 1 dag staat.

Dat we dinsdag al weg moeten vinden we nu al jammer…..

Robin & Evert
DearWorld